Lezing over levensverhalen vertellen

Lezing over levensverhalen vertellen

Op woensdag 20 juli geef ik mijn interactieve lezing weer: De kracht van levensverhalen vertellen. In IJsselstein deze keer. Tijdens de voorbereiding komen er veel momenten bij me naar boven waarop mensen hun verhaal – of een deel ervan – met me deelden. Het blijft me boeien.

Want vertellen over ons leven doen we eigenlijk dagelijks, vaak al met kleine anekdotes. Bij vrienden, familie en op sociale media. Maar ook de grote momenten uit ons leven willen we soms kwijt.

Het delen van onze levensmomenten lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Want je maakt altijd keuzes: wat vertel je wel en wat niet? Wanneer en aan wie?

Onderzoek wijst uit dat het ophalen van persoonlijke herinneringen ons veel brengt. Wat is dat dan, wat doet het uitspreken met ons? Waarom willen we zo graag eigen ervaringen delen?

Daar ga ik dieper op in tijdens De kracht van levensverhalen vertellen. Een bijeenkomst waarbij er ook ruimte is voor uitwisseling van uw eigen vertel-ervaringen.

Ik zie u graag, op woensdag 20 juli 2016, van 10.00u – 12.00u in Bibliotheek IJsselstein (Overtoom 7). Deelnamekosten zijn 5 euro, inclusief consumpties.

De lezing is een onderdeel van Zomerfestijn+, een activiteitenprogramma voor thuisblijvers (50-plussers) in IJsselstein. Inschrijven kan bij Stichting Pulse via het inschrijfformulier achterin het programmaboekje.

Eerdere deelnemers over de lezing:

“Ik vond de lezing geweldig! Nooit over nagedacht dat onze verhalen de moeite waard zijn om doorverteld te worden.” 

“Herkenbaar! Uitdagend om zelf herinneringen te schrijven en te vertellen.”

DSC_2930      Zomerfestijn - beeldmerk wit ondertitel

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

nieuw! IJsselstein Schrijft

nieuw! IJsselstein Schrijft

Een nieuw initiatief van Ankers van waarde in samenwerking en Comhairle: IJsselstein Schrijft. Verrassende bijeenkomsten voor schrijvers uit IJsselstein en omgeving. Met als doel: elkaar inspireren en stimuleren.

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema en bestaat uit creatieve schrijfopdrachten, een korte theoretische workshop en ruimte om teksten te delen, feedback te geven en te ontvangen. We sluiten af ‘op de zeepkist’, voor wie zijn eigen werk of dat van een ander wil voordragen. We schrijven tussen de boeken van Bibliotheek IJsselstein, of op locatie. Leren en inspireren!

Voor meer informatie: www.ijsselsteinschrijft.nl.

verteller aan het woord

verteller aan het woord

In december 2013 mocht ik zijn levensboek aan hem overhandigen, tijdens een feestelijke bijeenkomst in huiselijke kring. Nu, een half jaar later, blikken we samen terug op wat het met hem heeft gedaan, het vertellen en laten vastleggen van zijn levensverhaal. Jan Lippus kan het prachtig verwoorden. Hij vertelt er over in een artikel voor Zenderstreeknieuws. Net als zijn dochter. Kijk onder artikelen bij Publicaties.

nieuw geluk

nieuw geluk

Hoe verschillend kunnen levens lopen? Onlangs heb ik een prachtig stel op leeftijd mogen ontmoeten. Meneer, 83 jaar, en mevrouw, 79 jaar, hebben een aantal jaar geleden ieder hun partner verloren. Een toevallige ontmoeting in een winkelcentrum bracht hen daarna bij elkaar. De vonk sloeg onverwacht over en nu, een jaar later, gaan ze trouwen. Ik was onder de indruk van het geluk dat deze twee mensen uitstralen. Zijn liefdevolle vertellingen, haar hand die zachtjes op zijn knie ligt, de zachte handeling waarmee zij zijn vest nog even recht trekt. Het is bijzonder wat het leven soms nog te bieden heeft als je denkt dat je het stapje voor stapje aan het afbouwen bent. Ik schreef een artikel over dit nieuwe geluk in Zenderstreeknieuws: Trouwen op leeftijd. Kijk onder artikelen bij Publicaties.